Рецепт “Віттело тоннато” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Висока кухня: телятина під соусом із тунця
Приготування: 2 години + маринування
У 1 порції: 710 ккал, 50 г білків,
47 г жирів, 10 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 600 г філе телятини
❯ 300 мл сухого білого вина
❯ 1 лавровий лист
❯ 1 цибулина
❯ 1 морква
❯ 1 корінь селери
❯ 4 гілочки петрушки
Для соусу:
❯ 200 г консервованого тунця
❯ 2 філе анчоусів
❯ 2 варені жовтки
❯ 3-4 ст. л. соку лимона
❯ 1,5 ст. л каперсів
❯ 100–150 мл оливкової олії
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування віттело тоннато
Крок 1
Цибулину очистити та розрізати навпіл. Овочі, що залишилися, вимити, очистити, нарізати та разом з м’ясом викласти у каструлю. Додати зелень та влити стільки води, щоб вона лише покривала продукти. М’ясо вийняти, воду в каструлі довести до кипіння. Покласти м’ясо, зменшити вогонь до мінімуму і пошити під кришкою 1,5 год. (Слідкувати, щоб вода ледве кипіла!) Дати м’ясу охолонути в бульйоні
Крок 2
М’ясо відбити, приправити сіллю, перцем і обсмажити на олії. Картопля та цибулю змішати з 2 стіл. ложками олії,
сіллю та рівномірно розподілити на дні форми для запікання. На картоплю викласти підготовлені шматки м’яса та половинки помідорів. Посипати листочками чебрецю, залити вином і бульйоном. Нагріти духовку до 190 °
Крок 3
Тунця пюрувати з анчоусами, каперсами та жовтками, вливаючи порціями олія. Додати сік лимона, сіль та перець. Розвести соус до рідкої консистенції бульйоном з-під м’яса. М’ясо нарізати тонкими скибочками та шарами викласти
в миску полив соусом. Дати страві настоятися у холодильнику