Перейти до вмісту
Головна » Восьминіг запечений з овочами

Восьминіг запечений з овочами

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Восьминіг запечений з овочами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 50 хвилин
    У 1 порції: 700 ккал, 23 г білків,
    50 г жирів, 22 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 1 восьминіг (бл. 600 г)
    ❯ 4 великі бульби картоплі
    ❯ 3 стручки солодкого перцю червоного кольору
    ❯ 20 г сушеного розмарину
    ❯ 3 лаврові листи
    ❯ 300 мл червоного сухого вина
    ❯ 200 мл оливкової олії
    ❯ 100 мл води
    ❯ 5 г чорного перцю горошком
    ❯ 1 ч. л. меленої паприки гілочки розмарину
    ❯ 1 лимон для прикраси

    Покроковий процес приготування восьминіга з овочами

    Крок 1

    Картоплю вимити, очистити, нарізати кубиками. Стручки перцю вимити, очистити від насіння та плодоніжок і також нарізати кубиками. У сотейник викласти підготовлені овочі, додати розмарин, лавровий лист, мелену паприку та перець горошком, влити червоне вино, оливкова олія, воду і ретельно перемішати все складові.

    Крок 2

    Нагріти духовку до 180 °. Восьминога вимити та викласти в сотейник на овочі. Накрити кришкою і гасити прибл. 25 хв. Кришку зняти та запікати ще 15 хв. Подати на стіл, прикрасивши гілочками розмарину і скибочками лимона.

    ПОРАДА
    Запікати восьминога слід до м’якості. При цьому необхідно стежити, щоб молюск не пересох, інакше його м’ясо буде твердим.

    Сьогодні ми дізналися як готується Восьминіг запечений з овочами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *