Рецепт “Юшка в казані на багатті” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Голова товстолобика 7кг
– Картопля
– Цибуля
– Морква
– Петрушка
– Зелена цибуля
– Кріп
– Сіль
– Лавровий лист
– Перець горошком
Покроковий процес приготування юшки в казані на багатті
Крок 1
Попередньо замочуємо голову товстолоба в холодній воді на годину. Так само необхідно видалити зябра.
Крок 2
Укладаємо голову товстолобика в казан і наливаємо 20 літрів води. Закриваємо кришку і запалюємо вогонь. Через деякий час необхідно зняти всю піну. Коли бульйон почне закипати, знімаємо ще раз піну і прибираємо кришку. Вогонь робимо на середній і томитимемо юшку близько 40 хвилин. Додати цибулину з лушпинням і дві морквини. Хвилин через 30 додамо сіль за смаком, десь півтори столові ложки.
Крок 3
Нарізаємо моркву півкільцями. Нарізаємо дрібно цибулю і зелень (цибулька, петрушка і кріп). Картоплю нарізаємо на дрібні кубики.
Крок 4
Пройшло 40 хвилин. Дістаємо з казана голову риби, цибулю та моркву. Далі проціджуємо бульйон через сито і обробляємо голову.
Крок 5
Повертаємо бульйон у казан. Коли бульйон почне закипати, відправляємо у казан картопля. Далі додаємо нарізану цибулю та моркву. Добре все перемішаємо. Робимо пробу на сіль. Додаємо 3 лаврові листи, штучок 15 перцю горошком. Ще раз все добре перемішуємо. Повертаємо в казан м’ясо голови товстолобика та перемішуємо. Варимо хвилин 7-8 і додаємо зелень. Перемішуємо, вимикаємо вогонь і даємо настоятися 5-10 хвилин.