Рецепт “Яблучний пиріг з сирною начинкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 20 хвилин
У 1 порції: 500 ккал, 10 г білків,
27 г жирів, 54 г вуглеводів
Інгредієнти
На 10 порцій
Для тесту:
❯ 2 яйця
❯ 80 г цукрової пудри
❯ 1 пакетик ванільного цукру
❯ 180 г розм’якшеного вершкового масла
❯ 250 г борошна
❯ сіль
❯ 1 ч. л. розпушувача для тіста
❯ борошно та жир для змащування/посипання форми
Для начинки:
❯ 230 г подрібненого пісочного печива
❯ 2 ст. л. вершкового масла
❯ 3 яйця
❯ 1 ч. л. соку лимона
❯ 500 г сиру
❯ 200 г сметани
❯ 5 ст. л. цукру
❯ 2 ст. л. порошку для пудингу
❯ 4 яблука
❯ варення
❯ жменя ягід смородини
Для посипання:
❯ за 1 ст. л. цукру та борошна
❯ 2 ч. л. вершкового масла
Покроковий процес приготування яблучного пирігу
Крок 1
З інгредієнтів для тіста вимісити однорідне тісто і помістити в холодильник на 3 ч. Тісто розкотити на посипаній борошном поверхні, викласти у змащене жиром і посипане борошном форму, зробивши бортик. Тісто посипати
150 г печива.
Крок 2
Для начинки яйця розділити на білки та жовтки. Сир розтерти з жовтками та 3 стіл. ложками цукру, додати масло, сметану, сік лимона, порошок для пудингу. Білки збити та підмішати у масу. Викласти начинку на тісто
Крок 3
Нагріти духовку до 180 °. Очищені яблука, видаливши серцевини, нарізати кухлями та варити 5 хв у невеликій кількості води з 2 стіл. ложками цукру. Викласти яблука на сирну начинку, бортики тесту загорнути на начинку та
защипати. Посипати пиріг рештою печивом, полити варенням, посипати ягоди. Інгредієнти для посипання розтерти руками в крихітну масу, посипати пиріг та випікати 30 хв.