Рецепт “Як приготувати скумбрію за копійки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Чому скумбрія? Вона дешева, це морська риба, вона дуже корисна і вона жирненька в будь-якій інтерпретації.
Інгредієнти
– Скумбрія 2 шт
– Томатна паста 1.5 ст.л.
– Соєвий соус 1 ст.л.
– Сік лимона 2 ст.л.
– Часник 3 зуб
– Рослинна олія 3ст.л.
Покроковий процес приготування скумбріі за копійки
Крок 1
Відрізаємо хвіст, плавники та голову. Потім акуратно видаляємо хребет. Постарайтеся не пошкодити черевце. Для зручності риба має бути злегка підморожена.
Крок 2
Видаляємо потраху та реберні кістки. Для цього можна використовувати пінцет. Рибу промиваємо.
Крок 3
Робимо соус-маринад. Викладаємо в ємність 1.5 ст. л. томатної пасти. Додаємо 1ст. соєвого соусу, 2 ст.л. соку лимона. Видавлюємо 2 зубчики часнику. Додаємо 3 ст. рослинної олії, трохи солі та перцю. Все добре перемішуємо.
Крок 4
Ножем або ножицями робимо надрізи на рибі з двох сторін приблизно по півтора-два сантиметри.
Крок 5
Акуратно викладаємо рибу на дощ і красиво укладаємо. Рясно змащуємо соусом і відправляємо до духовки на 20-25 хвилин при 180 градусах.