Класичний рецепт “Яловичина “Веллінгтон”” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 год. 30 хв.
У 1 порції: 510 ккал, 39 г білків,
40 г жирів, 32 г вуглеводів
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 1 кг яловичої вирізки
❯ 1/3 ч. л. материнки
❯ 2 ст. л. оливкової олії
❯ 300 г печериць
❯ 1 цибулина
❯ 70 г вершкового масла
❯ 100 мл білого сухого вина
❯ 450 г листкового тіста
❯ 10 смужок бекону
❯ 1 ст. л. борошна
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування яловичини
Крок 1
М’ясо змастити оливковою олією, посипати материнкою та запікати 20 хв при 190°. Потім перекласти на тарілку та дати охолонути. Посолити та поперчити до смаку
Крок 2
Гриби дрібно нарізати, цибулю посікти та обсмажити все разом на вершковому маслі. Влити вино, довести до кипіння, посолити, поперчити та тушити на маленькому вогні 3 хв. Зняти з вогню і дати охолонути
Крок 3
Тісто розкотити у прямокутний пласт. По центру викласти скибочки бекону. Розподілити половину грибів, укласти м’ясо і на нього викласти гриби, що залишилися
Крок 4
М’ясо обернути кінцями скибочок бекону. Загорнути у пласт тіста і ретельно защипувати краї. Прибрати у холод на
1 год. Потім зробити зверху кілька надрізів, укласти на деко швом вниз і запікати 1 год при 180 °. Перед подачею прикрасити за бажанням.