Рецепт “Яловичина веллінгтон у листковому тісті” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6–8 ПОРЦІЙ
❯ 450 г готового листкового тіста
❯ 1 кг яловичини
❯ 1/3 ч. л. сушеної материнки
❯ 2 ст. л. оливкової олії
❯ 300 г печериць
❯ 1 цибулина
❯ 70 г вершкового масла
❯ 100 мл білого сухого вина
❯ 10 тонких скибочок бекону
❯ 1 яйце
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування яловичини веллінгтон
Крок 1
Духовку нагріти до 200 °. М’ясо змастити оливковим олією та присипати материнкою, викласти у вистелену фольгою форму та запікати 20 хв. М’ясу дати охолонути, Охолоджене м’ясо посолити і поперчити.
Крок 2
Гриби очистити, промити, обсушити та дрібно нарізати. Цибулину очистити та порубати. На сковороді вершковому маслі обсмажувати цибулю та гриби 5 хв. Влити вино, довести до кипіння, посолити, поперчити, зменшити вогонь та готувати 5 хв. Гриби зняти з вогню і дати охолонути
Крок 3
Тісто розкотити у прямокутний пласт, викласти на нього скибочки бекону і розподілити на них 1/2 грибів. Викласти на гриби м’ясо та накрити рештою грибами. Краї тіста підняти та щільно защипати. М’ясо у тесті помістити в холодильник на 1 год.
Крок 4
М’ясо в тісті викласти на перламентом вистеленим деко швом вниз. Яйце розбовтати та змастити виріб. Зробити на тесті кілька нечастих проколів та запікати 40 хв при 200°.