Рецепт “Запечена картопля з сиром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 год.
У 1 порції: 320 ккал
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ
– 12 невеликих бульб картоплі
– 700 мл м’ясного бульйону
– 2 зубчики часнику
– 2 лаврові листи
– 4 горошини чорного перцю
– 200 г тертого сиру
– 2 маленькі червоні цибулини
– 2 стебла селери
– 70 г листового салату
– 4 ст. л. рослинної олії
– сіль
– мелений чорний перець
Покроковий процес приготування запеченої картоплі
Крок 1
Духовку нагріти до 190 °. Картоплю очистити, вимити, кожну бульбу розрізати навпіл і надрізати у вигляді віяла. Викласти в глибоке деко, залити бульйоном, покласти часник, попередньо розрізавши кожен зубчик на 3 частини, лавровий лист, перець горошком і поставити у духовку на 30 хв. Потім посипати тертим сиром і запікати до утворення рум’яної скоринки.
Крок 2
Червоні цибулини очистити та нарізати тонкими кільцями. Стебла селери нарізати невеликими скибочками. Листовий салат вимити, добре обсушити паперовим рушником і нарвати
Крок 3
Цибуля, селера та листя салату перемішати, посолити, поперчити і полити олією. Подати разом із запеченою картоплею.