Рецепт “Запечена курка з часником та цибулею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 40 хвилин
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1 тушка курки
❯ 1 цибулина
❯ 2 зубчики часнику
❯ 1 лимон
❯ 1 шматочок кореня імбиру
❯ 1 ст. л. соєвого соусу
❯ 2 ст. л. оливкової олії
❯ 1 ст. л. меду
❯ 500 г помідорів чері
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування курки з часником та цибулею
Крок 1
Тушку курки вимити та добре обсушити паперовий рушник. Натерти сіллю і перцем усередині та зовні.
Крок 2
Цибулю очистити та крупно нарізати. Часник очистити та порубати. Лимон вимити, обсушити, зняти шар цедри, віджати сік.
Крок 3
Корінь імбиру натерти на дрібній тертці, перемішати з цедрою та соком лимона, соєвим соусом та оливковою олією.
Крок 4
Тушку курки начинити цибулею та часником. Отвір скріпити зубочистками або зашити кулінарною ниткою.
Крок 5
Курку помістити у форму, полити соусом і запікати 1 год при 190°. Періодично поливати рідиною від смаження.
Крок 6
За допомогою пензлика змастити курку медом. Поставити до духовки ще на 5 хв. На стіл подати зі свіжими помідорами чері.