Рецепт “Запечені груші у винному соусі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 2 великі груші
❯ 400 мл білого вина
❯ 60 г волоських горіхів
❯ 60 г цукру
❯ 1 паличка кориці
❯ 50 г вершкового масла
Покроковий процес приготування запечених груш
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Груші вимити, розрізати кожну навпіл, серцевину видалити.
Крок 2
У сотейнику або формі розтопити 25 г олії та злегка обсмажити груші з боку м’якоті. Груші перевернути, запікати
15-20 хв і перекласти в іншу посуд.
Крок 3
Форму з жиром з-під груш нагріти, всипати цукор і нагрівати, доки він не почне карамелізуватись. Перемішуючи, влити вино, покласти корицю та уварити рідину до консистенції сиропу. Корицю видалити.
Крок 4
Додати в соус, що залишилося олію і готувати 5 хв, збиваючи віночком. Додати горіхи, викласти у форму груші та прогріти їх, поливаючи соусом.