Рецепт “Запіканка а-ля шукрут” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година
У 1 порції: 840 ккал, 40 г білків,
56 г жирів, 46 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 800 г картоплі у мундирі
❯ 600 г копченого свинячого ошийка
❯ 100 г бекону скибочками
❯ мелений чорний перець
❯ сіль
❯ 500 г квашеної капусти
❯ 1 цибулина кружками
❯ 6 ягід ялівцю
❯ 4 бутони сушеної гвоздики
❯ 1 ч. л. меленої паприки
❯ 2 лаврові листи
❯ 200 мл вершків
Покроковий процес приготування запіканки а-ля шукрут
Крок 1
Картоплю очистити, нарізати скибочками. Копчене м’ясо нарізати пластинами упоперек волокон. Духовку нагріти до 200 °. Форму для запікання вислати скибочками бекону, зверху викласти 1/2 скибочки картоплі. Посолити, поперчити. Капусту промити, віджати. Поверх картоплі рівномірно розподілити нарізану кільцями цибулю та 1/2 квашеної капусти.
Крок 2
Додати ягоди ялівцю, гвоздику, мелений чорний перець, лавровий лист. Зверху викласти копчене м’ясо, картопля, що залишилася та капусту, посолити. Вершки змішати з меленої паприки, полити страву. Запікати у духовці 30–40 хв
доки картопля не зарум’яниться, а капуста не стане м’якою. Перед подачею блюду дати кілька хвилин відстоятися.