Рецепт “Желе гранатово-молочне” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 3 ГОДИНИ
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 200 мл молока
❯ 3 стиглих гранати (або 250 мл свіжого гранатового соку)
❯ 30 г желатину
❯ 30 мл теплої кип’яченої води
❯ цукор
Покроковий процес приготування молочного желе
Крок 1
Гранати вимити, кожен розламати навпіл і вибрати із плодів зерна. Трохи зерен відкласти для прикраси, що залишилися за допомогою соковичавниці віджати сік (близько 250 мл). Сік процідити та підсолодити на смак.
Крок 2
Желатин розділити навпіл і замочити у невеликій кількості води у різних ємностях..
Крок 3
Молоко довести до кипіння, додати цукор на смак та зняти з вогню. Половину желатину віджати та розчинити у гарячому молоці.
Крок 4
Підготувати силіконові формочки для желе та розлити у них молочну масу з желатином, заповнивши їх наполовину.
Форми поставити в холодильник на 30 хв.
Крок 5
Гранатовий сік довести до кипіння, зняти з вогню і розчинити в ньому желатин, що залишився. Сік із желатином злегка охолодити та розлити по формах із молочним желе.
Крок 6
Двоколірне желе помістити у холодильник до повного затвердіння. Вироби перевернути на посуд сервування. Подати, прикрасивши зернами.