Рецепт “Брусничний торт з білим шоколадом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години
У 1 порції: 450 ккал, 8 г білків,
21 г жирів, 57 г вуглеводів
Інгредієнти
На 12 порцій
Для коржів:
❯ 5 яєць
❯ 140 г цукру
❯ 210 г борошна
❯ 1 ч. л. розпушувача
❯ 100 мл брусничного сиропу
❯ панірувальні сухарі для посипання форми
Для крему та прикраси:
❯ 200 г білого шоколаду
❯ 250 г сирного сиру
❯ 100 г вершкового масла
❯ 2 ст. л. меду
❯ 1 ст. л. коньяку
❯ 200 г брусничного джему
❯ 200 г брусниці (свіжої чи замороженої)
❯ 1 яєчний білок
❯ цукор для обвалення ягід
Покроковий процес приготування брусничного торту
Крок 1
Нагріти духовку до 180 °. Жовтки збити в пишну масу із 80 г цукру. В окремому посуді збити в піну білки з 60 г цукру та акуратно з’єднати з жовтковою масою. Додати сироп і просіяне борошно з розпушувачем, перемішати. Тісто вилити у змащену жиром і посипану сухарями роз’ємну форму та випікати 45 хв. Готовому бісквіту дати охолонути
у формі 5 хв, потім вийняти.
Крок 2
Шоколад розтопити на гарячій водяній бані. Дати майже повністю охолонути, постійно помішуючи. Змішати зрозм’якшеним маслом, сирним сиром, медом та коньяком.
Крок 3
Остиглий бісквіт розрізати на чотири коржі та злегка просочити їх коньяком. Нижній корж намазати джемом і накрити наступним коржем. Зверху викласти частину крему та ще один корж. Намазати його джемом і накрити останнім коржем. Поверхня і боки торта обмазати кремом, що залишився.
Крок 4
Ягоди бланшувати в окропі 1 хв, просушити, змастити білком і обваляти у цукрі. Прикрасити торт ягід.