Рецепт “Чорне ризотто” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 хвилин
У 1 порції: 520 ккал, 20 г білків,
20 г жирів, 57 г вуглеводів
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 500 г каракатиць з чорнилом
❯ 2 червоні цибулини
❯ 2 зубчики часнику
❯ 100 мл оливкової олії
❯ жменя рубаної петрушки
❯ 200 мл сухого білого вина
❯ 400 г круглозерного рису
❯ 50 г твердого сиру
❯ сік та терта цедра 1 лимона
Покроковий процес приготування чорне ризотто
Крок 1
Каракатиці промити, очистити та нарізати, зберігши чорнильну рідину. Цибулю та часник очистити та порубати.
Крок 2
У глибокій сковороді нагріти олію та обсмажувати цибулю до напівпрозорості. Додати часник та половину зелені,
обсмажувати ще 1 хв. Додати шматочки каракатиць, накрити сковороду кришкою і готувати до м’якості каракатиць.
Крок 3
Всипати в сковороду промитий рис, влити вино, посолити та поперчити. Підмішати чорнило каракатиці. Гасити бл. 5 хв, доки вино не випарується. При постійному помішуванні, час від часу підливаючи гарячу воду або бульйон, готувати на слабкому вогні до готовності рису (ще близько 20 хв). Сир натерти.
Крок 4
До готового рису підмішати половину сиру, сік та цедру лимона. Накрити сковороду кришкою та потримати на слабкому вогні ще 2 хв. Подати страву, посипавши сиром і зеленню, що залишився.