Рецепт “Цибульний хліб” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 10 хвилин
У 1 порції: 510 ккал, 11 г білків,
7 г жирів, 101 г вуглеводів
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 700 г житнього борошна
❯ 200 г житньої закваски
❯ 300 г пшеничного борошна
❯ 2 ч. л. солі
❯ 1/2 ч. л. меленого чорного перцю
❯ щіпка меленого коріандру
❯ 4 середні цибулини
❯ 50 г вершкового масла
❯ 2 ст. л. молока
Покроковий процес приготування цибульного хлібу
Крок 1
Насипати в миску 500 г житнього борошна. Додати закваску та 500 мл теплої води, ретельно перемішати та залишити в теплому місці на ніч. Наступного дня додати сіль, спеції, пшеничну і житнє борошно, що залишилося, замісити пластичне тісто. (При необхідності підлити трохи теплої води.) Дати тесту підійти у теплому місці 1-2 год.
Крок 2
Цибулю очистити, крупно порубати та обсмажувати на вершковому маслі до золотистого кольору. Втрутити у тісто. Сформувати три невеликі буханці та викласти на вистелений папером для випікання лист. Дати підійти у теплому
місці 45 хв, накривши серветкою.
Крок 3
Нагріти духовку до 200 °. Вироби змочити молоком, зверху зробити 3-4 надрізи. Випікати бл. 30 хв до рум’яної скоринки.
ПОРАДА
З добавками ви можете експериментувати. Рекомендуємо незадовго до готовності посипати цибульний хліб тертим
сиром. Ну дуже смачно!