Рецепт “Десерт із повітряного рису” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 30 хвилин
У 1 порції: 110 ккал, 3 г білків,
6 г жирів, 13 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 150 г шоколаду
❯ 25 г вершкового масла
❯ 40 г повітряного рису
Для крему:
❯ 8 г желатину
❯ 100 мл молока
❯ 500 г сиру
❯ 150 г цукру
❯ 1 пакетик ванільного цукру
Покроковий процес приготування десерту із повітряного рису
Крок 1
Форму для випікання вислати алюмінієвою фольгою. Шоколад з олією розтопити на водяній лазні. У гарячу шоколадну масу підмішати рис. Масу з рисом викласти рівним шаром у підготовлену форму, дати їй повністю
охолонути та затвердіти в холодильнику.
Крок 2
Желатин залити молоком на 10 хв у вогнетривкій ємності. Місткість встановити на водяну лазню та розпустити желатин.
Крок 3
Сир розтерти з цукром і ванільним цукром. Влити молоко з желатином та перемішати. Сирну масу викласти рівним
шаром на шоколадну масу із рисом і дати їй повністю затвердіти. Десерт нарізати порційними шматочками.
Готуємо ПОВІТРЯНИЙ РИС. 100 г круглозерного рису варити в 300 мл води прибл. 25 хв (рис повинен розваритися). Відварений рис відкинути на сито і добре обсушити на серветці. Викласти рис тонким шаром на вистелений папером для випікання лист і підсушувати в духовці 1,5 год при 100 °. На сковороді нагріти невелику кількість олії. Порціями викладати рис на сковороду і нагрівати, доки він не розбухне.