Рецепт “Фалафелі з буряковим хумусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІЇ, 1 ГОДИНА 15 ХВИЛИН
Інгредієнти
Для хумусу:
❯ 250 г консервованого нуту (без рідини)
❯ 1 великий варений червоний буряк
❯ 50 мл соку лимона
❯ 1 ст. л. кунжутної пасти тахіні
❯ 1 зубок часнику
❯ 20 мл оливкової олії
❯ 1 ч. л. меленого куміну
❯ 1 ст. л. води
❯ сіль
❯ перець
❯ мелена паприка
Для фалафелів:
❯ 250 г консервованого нуту (без рідини)
❯ 1 ч. л. меленого коріандру
❯ 1 ч. л. меленого куміну
❯ 1 зубок часнику
❯ 1 ст. л. борошна
❯ 2 гілочки петрушки
❯ 2 гілочки кінзи
❯ сіль
❯ перець
❯ рослинна олія для фритюру
Покроковий процес приготування фалафелі з хумусом
Крок 1
Для хумуса відварений буряк очистити та нарізати скибочками. Часник очистити та в чаші блендера з’єднати з нутом, тахіні та нарізаною червоним буряком, додати сік лимона, оливкова олія, кумін, воду і подрібнити все в гладку
масу. Додати приправи, сіль і добре перемішати.
Крок 2
Для фалафелів часник очистити та в чаші блендера з’єднати з нутом. Кінзу і петрушку промити та обсушити,
листочки обірвати та додати у миску блендера. Додати прянощі, борошно, сіль і перець на смак і подрібнити все в гладку однорідну масу
Крок 3
Сформувати з нутової маси кульки розміром з волоський горіх. У сотейнику довести до кипіння достатню кількість
олії та порційно обсмажувати вироби до золотистого кольору, часто перевертаючи (3-4 хв).
Крок 4
Обсмажені фалафелі викладати на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Подати гарячими із хумусом з червоних буряків і свіжої зелені.
В міру екзотично, ситно, смачно та напрочуд легко у приготуванні – прекрасна ідея для суботнього сімейного обіду! Чи потрібні доповнення? Легкий овочевий салат, багато зелені та натуральний йогурт.