Рецепт “Фарширований перець по-турецьки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Фарш 600 гр
– Рис 150 гр
– Цибуля 200 гр
– Солодка паприка 1 ч. л.
– Чорний перець
– Сіль
– Петрушка
——————
– Цибуля 250 гр
– Помідори 600 гр
– Солодкий перець(обрізання)_200 гр
– Часник 2 зубки
– Цукор 1 ст.л.
– Чорний перець
– Чилі
– Сіль
– Оливкова олія
—————–
– Томатна паста 100 гр
– Оливкова олія
– Сіль
Покроковий процес приготування фаршированого перцю
Крок 1
Варимо рис рівно 5 хвилин. Дрібно нарізаємо цибулю. Відправляємо рис та цибулю до фаршу. Солимо, перчимо і додаємо червону паприку. Дуже дрібно нарізаємо петрушку і також відправляємо у фарш. Добре вимішуємо фарш.
Крок 2
Нарізаємо довгий перець однаковими шматочками. Забираємо начинки. Хвостики від перцю складаємо окремо.
Крок 3
Ставимо сковороду на вогонь і наливаємо олію. Нарізаємо цибулю і відправляємо у сковороду. Злегка підсмажуємо. Хвостики від перцю нарізаємо кільцями та відправляємо до цибулі. Обсмажуємо 2-3 хвилини.
Крок 4
Знімаємо шкірки з помідорів і нарізаємо кубиками. Відправляємо томати у засмажку. Перемішуємо і смажимо на середньому вогні 3 хвилини. Солимо, перчимо, додаємо трохи цукру і пластівці чилі. Готуємо ще 2-3 хвилини та наприкінці додаємо дрібно порізаний часник.
Крок 5
У сатейник наливаємо трохи олії. Додаємо томатну пасту та просмажуємо пару хвилин. Додаємо води, щоб густота була як густий томатний сік. Додаємо трохи солі та кип’ятимо одну хвилину.
Крок 6
У форму для запікання викладаємо засмажку. Змочуємо руку і щільно укладаємо фарш у перець. Складаємо у форму та поливаємо томатним соусом. Накриваємо фольгою та відправляємо у духовку при 200 градусах на 25 хвилин. Потім знімаємо фольгу та готуємо ще 25 хвилин.