Перейти до вмісту
Головна » Качина грудка з соусом

Качина грудка з соусом

    Лазання з білими грибами

    Рецепт “Качина грудка з соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 50 хвилин

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 800 г філе качиної грудки зі шкірою
    ❯ 1 ч. л. сушеної материнки
    ❯ 5 ст. л. рослинної олії
    ❯ 400 г червоної або чорної смородини
    ❯ 100 мл білого десертного вина
    ❯ 2 ст. л. цукру
    ❯ сіль
    ❯ мелений чорний перець

    Покроковий процес приготування качиної грудки
    Лазання з білими грибами1

    Крок 1

    Качину грудку вимити та добре обсушити паперовим рушником. Шкіру надрізати у кількох місцях. Посолити, поперчити, посипати сушеною материнкою.

    Лазання з білими грибами2

    Крок 2

    На сковороді нагріти олію та обсмажити качину грудку з обох боків. Потім зняти зі сковороди та загорнути в алюмінієву фольгу.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 3

    Духовку нагріти до 180-190 °. Качину грудку, загорнуту у фольгу, покласти на лист і запікати 10 хв. Потім фольгу розкрити та залишити грудку в духовці ще на 5 хв.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 4

    Для соусу смородину вимити та добре обсушити на паперовому рушнику. Скласти в каструлю, залити 200 мл води та варити 10 хв. Протерти через сито

    Лазання з білими грибами3

    Крок 5

    У пюре, що вийшло, влити вино, додати цукор, поставити на вогонь і варити при помішуванні 10 хв. Для загусання можна додати трохи крохмалю.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 6

    Качину грудку вийняти з фольги, нарізати тонкими скибочками. Полити приготованим ягідним соусом і подати на стіл. Можна прикрасити гілочками зелені.

    Сьогодні ми дізналися як готується Качина грудка з соусом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *