Рецепт “Качина грудка з соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 50 хвилин
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 800 г філе качиної грудки зі шкірою
❯ 1 ч. л. сушеної материнки
❯ 5 ст. л. рослинної олії
❯ 400 г червоної або чорної смородини
❯ 100 мл білого десертного вина
❯ 2 ст. л. цукру
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування качиної грудки
Крок 1
Качину грудку вимити та добре обсушити паперовим рушником. Шкіру надрізати у кількох місцях. Посолити, поперчити, посипати сушеною материнкою.
Крок 2
На сковороді нагріти олію та обсмажити качину грудку з обох боків. Потім зняти зі сковороди та загорнути в алюмінієву фольгу.
Крок 3
Духовку нагріти до 180-190 °. Качину грудку, загорнуту у фольгу, покласти на лист і запікати 10 хв. Потім фольгу розкрити та залишити грудку в духовці ще на 5 хв.
Крок 4
Для соусу смородину вимити та добре обсушити на паперовому рушнику. Скласти в каструлю, залити 200 мл води та варити 10 хв. Протерти через сито
Крок 5
У пюре, що вийшло, влити вино, додати цукор, поставити на вогонь і варити при помішуванні 10 хв. Для загусання можна додати трохи крохмалю.
Крок 6
Качину грудку вийняти з фольги, нарізати тонкими скибочками. Полити приготованим ягідним соусом і подати на стіл. Можна прикрасити гілочками зелені.