Рецепт “Картопляні ньокки у сирному соусі з горіхами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 300 г відвареної картоплі
❯ 150 г борошна
❯ 1 жовток
❯ 1 зубок часнику
❯ 150 мл вершків
❯ 150 г горгонзоли
❯ 100 г рубаних волоських горіхів
❯ 50 г цільних ядер волоських горіхів
❯ сушена шавлія
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування картопляних ньокків
Крок 1
Часник очистити та стовкти зі щіпкою солі. Картоплю розім’яти у пюре з жовтком і часником, додати сіль та перець на смак. Підмішати у пюре борошно і вимісити гладке тісто.
Крок 2
Сформувати із тіста ковбаску бл. 5 см, нарізати шматочками та кожен притиснути вилкою. Вироби помістити
у холодильник на 15 хв і варити в киплячій воді, поки не спливуть.
Крок 3
Для соусу сир нарізати, у каструлі залити вершками, додати шавлію. Вершки нагрівати на повільному вогні, поки сир не розтопиться. Додати рубані горіхи та готувати соус 5 хв. Посолити та поперчити. Ньоккі подати із соусом, посипавши ядрами горіхів.