Рецепт “Кекс на шоколадному маслі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 15 хвилин
У 1 порції: 470 ккал, 9 г білків,
21 г жирів, 57 г вуглеводів
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 125 г вершкового масла
❯ 100 г гіркого шоколаду
❯ 1 банка (400 г) згущеного молока
❯ 2 яйця
❯ кілька крапель ванільного екстракту або 1 ч. л. ванільного цукру
❯ 2 склянки рисового борошна
❯ 1,5 склянки цукру
❯ 1 ст. л. соди
❯ 3 ст. л. порошку какао
Покроковий процес приготування кексу
Крок 1
Приготувати шоколадне масло. Розтопити в невеликій каструлі на слабкому вогні вершкове масло, зняти з вогню. Шоколад поламати на дрібні шматочки, покласти в гарячу олію та заважати, доки маса не стане однорідною.
Крок 2
Додати в шоколадне масло згущене молоко, яйця та ванільний екстракт, ретельно перемішати.
Крок 3
В окремому посуді змішати борошно, що просіює, какао, цукор і соду. З’єднати сухі інгредієнти із шоколадною масою і перемішати
Крок 4
Вилити тісто у змащену жиром прямокутну форму для випікання, розрівняти та випікати в духовці 45 хв за 180°. Після остигання розрізати пиріг на порційні шматки.