Рецепт “Клафуті з нектаринами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 700 г персиків
❯ сік 1 лимона
❯ 5 яєць
❯ 150 г цукру
❯ 150 г борошна
❯ 1/2 ч. л. солі
❯ 100 г середньожирної сметани
❯ 100 мл молока
❯ жир для змащування форми
❯ цукрова пудра для посипання
❯ кілька гілочок м’яти
Покроковий процес приготування клафуті
Крок 1
Нектарини вимити та обсушити, розрізати кожен навпіл, кісточки видалити, м’якоть нарізати тонкими часточками. Фрукти збризкати соком лимона. М’яту промити, обсушити та розібрати на дрібні гілочки.
Крок 2
У глибокій мисці яйця збити з цукром в пишну масу і порціями підмішати борошно, просіяне із сіллю. Додати сметану, влити тонким струмком молоко і перемішати до отримання однорідної маси
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °. Форму для випікання змастити жиром і викласти у неї фрукти. Поступово залити фрукти тістом і випікати виріб 45-50 хв. Готовий клафуті густо посипати цукровою пудрою та нарізати порційними шматочками.