Рецепт “Курка маренго” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 1 кг курячих стегенець
❯ 250 г печериць
❯ 3 помідори
❯ 4 цибулини шалоту
❯ 1 цибулина ріпчаста
❯ 6 ст. л. рослинної олії
❯ 1 ст. л. борошна
❯ 100 мл курячого бульйону
❯ 100 мл білого сухого вина
❯ 1 пучок запашних трав (петрушка, чебрець, лавровий лист)
❯ 3 ст. л. кулінарного томатного соусу
❯ 5 гілочок петрушки
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування курки маренго
Крок 1
Підготувати овочі. Помідори очистити від шкірки та насіння і нарізати кубиками. Усю цибулю очистити та дрібно нарізати. Гриби очистити, промити та нарізати скибочками. Петрушку промити, обсушити та дрібно порубати.
Крок 2
На сковороді на 1 ст. л. рослинного олії обсмажувати помідори 5-10 хв, злегка посолити та поперчити.
Крок 3
Стегенця вимити, обсушити та обсмажити в сотейнику на маслі, що залишилася до золотистого кольору з усіх боків. Додати цибулю, перемішати та готувати на повільному вогні до прозорості цибулі.
Крок 4
М’ясо з цибулею присипати борошном, влити бульйон та вино. Покласти пучок запашних трав, додати сіль та перець за смаком і довести до кипіння. Накрити кришкою сотейник та готувати на повільному вогні 40 хв.
Крок 5
Наприкінці приготування додати до м’яса помідори та томатний соус, гриби та петрушку і готувати ще 15 хв. Пучок запашних трав видалити, блюдо посолити та поперчити до смаку. Готову курку подати гарячої з гарніром з відварених овочів, рису чи пасти.