Перейти до вмісту
Головна » Курка маренго

Курка маренго

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Курка маренго” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 1 кг курячих стегенець
    ❯ 250 г печериць
    ❯ 3 помідори
    ❯ 4 цибулини шалоту
    ❯ 1 цибулина ріпчаста
    ❯ 6 ст. л. рослинної олії
    ❯ 1 ст. л. борошна
    ❯ 100 мл курячого бульйону
    ❯ 100 мл білого сухого вина
    ❯ 1 пучок запашних трав (петрушка, чебрець, лавровий лист)
    ❯ 3 ст. л. кулінарного томатного соусу
    ❯ 5 гілочок петрушки
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування курки маренго

    Крок 1

    Підготувати овочі. Помідори очистити від шкірки та насіння і нарізати кубиками. Усю цибулю очистити та дрібно нарізати. Гриби очистити, промити та нарізати скибочками. Петрушку промити, обсушити та дрібно порубати.

    Крок 2

    На сковороді на 1 ст. л. рослинного олії обсмажувати помідори 5-10 хв, злегка посолити та поперчити.

    Крок 3

    Стегенця вимити, обсушити та обсмажити в сотейнику на маслі, що залишилася до золотистого кольору з усіх боків. Додати цибулю, перемішати та готувати на повільному вогні до прозорості цибулі.

    Крок 4

    М’ясо з цибулею присипати борошном, влити бульйон та вино. Покласти пучок запашних трав, додати сіль та перець за смаком і довести до кипіння. Накрити кришкою сотейник та готувати на повільному вогні 40 хв.

    Крок 5

    Наприкінці приготування додати до м’яса помідори та томатний соус, гриби та петрушку і готувати ще 15 хв. Пучок запашних трав видалити, блюдо посолити та поперчити до смаку. Готову курку подати гарячої з гарніром з відварених овочів, рису чи пасти.

    Сьогодні ми дізналися як готується Курка маренго. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *