Перейти до вмісту
Головна » Лимонний кекс із цукровою глазур’ю

Лимонний кекс із цукровою глазур’ю

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Лимонний кекс із цукровою глазур’ю” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година 20 хвилин
    У 1 порції: 420 ккал

    Інгредієнти

    На 8 порцій:
    Для тесту:
    ❯ 250 г вершкового масла
    ❯ 200 г цукру
    ❯ 5 яєць
    ❯ 100 мл лимонного соку
    ❯ терта цедра 2 лимонів
    ❯ 300 г борошна
    ❯ 1 ч. л. соди
    Для глазурі:
    ❯ 12 ст. л. цукрової пудри
    ❯ 4 ст. л. лимонного соку

    Покроковий процес приготування лимонного кексу

    Крок 1

    Вершкове масло нарізати маленькими кубиками, перекласти в чашу міксера та залишити на 30 хв при кімнатній температурі.

    Крок 2

    М’яке вершкове масло збити міксером на високій швидкості. Поступово невеликими порціями всипати весь цукор. Збивати міксером до одержання маси однорідної консистенції. Потім по одному додати яйця, ретельно перемішуючи після кожного.

    Крок 3

    У масу влити лимонний сік. Додати цедру та перемішати. Зверху просіяти борошно із содою. Швидко перемішати силіконовою кулінарною лопаткою.

    Крок 4

    Масляне тісто, що вийшло, вилити в прямокутну форму для кексів, вистелену кулінарним пергаментом, та випікати 40 хв при 180°. Готовий кекс дати добре охолонути.

    Крок 5

    Для глазурі цукрову пудру насипати у миску. Влити половину лимонного соку та розтерти. Той, що залишився додавати поступово, збиваючи віночком, до отримання густої білої маси.

    Крок 6

    Покрити цукровою глазур’ю, що вийшла, остиглий кекс та розрівняти силіконовою лопаткою. Дати ґрунтовно застигнути. Верх можна прикрасити зацукрованими лимонами або кондитерською посипкою.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Лимонний кекс із цукровою глазур’ю. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *