Перейти до вмісту
Головна » Листковий пиріг з крем-сиром та вишнею

Листковий пиріг з крем-сиром та вишнею

    Листковий пиріг з крем-сиром та вишнею

    Рецепт “Листковий пиріг з крем-сиром та вишнею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    6 порцій, 45 хвилин

    Інгредієнти

    – 600 г готового листкового тіста
    – 150 г крем-сиру
    – 1 ст. л. рідкого меду
    – 200 г свіжомороженої вишні
    – 100 г цукру
    – Сік та цедра 1/2 лимона
    – 1 жовток
    – Цукрова пудра
    – Сіль
    Для соусу:
    – Сік з-під вишень
    – 50 г цукру
    – 1 зірочка бодян
    – 1/2 палички кориці

    Покроковий процес приготування листкового пирога з крем-сиром

    Крок 1

    Вишню розморозити на ситі, встановленому на миску, сік зібрати, ягоди злегка обсушити на паперовому рушнику.
    Підготовлені ягоди в мисці присипати цукром, збризкати соком лимона, додати цедру і перемішати. Духовку нагріти до 180 °. Підготувати лист і вислати його пергаментом.

    Крок 2

    Тісто розділити на дві рівні частини та розкотити у два рівні прямокутні пласти. Один пласт викласти на підготовлений лист. Другий пласт на робочій поверхні викласти на пергамент та зробити на ньому часті регулярні надрізи.

    Крок 3

    Крем-сир перемішати з медом і щіпкою солі та добре збити. Сирною масою намазати пласт на деку, відступивши від країв прибл. 1,5 см. Поступово розподілити по сирній масі ягоди. Пласт із надрізами укласти на начинку. Краї пластів підняти та защипати.

    Крок 4

    У невеликій чашці розбовтати жовток з 1 ст. л. холодної води та за допомогою кулінарного пензлика змастити виріб. Випікати 25-30 хв. Готовий пиріг вийняти з і перекласти на блюдо сервування. Гарячим густо посипати цукровою пудрою.

    Крок 5

    Зібраний сік з-під вишень перемішати в сотейнику, розбавити водою до об’єму 200 мл, додати бодян, корицю, довести до кипіння і настоятися під кришкою 10 хв. Прянощі видалити, повернути сотейник на вогонь, додати цукор та уварити на 1/3. Сироп сервірувати в окремому посуді.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Листковий пиріг з крем-сиром та вишнею. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *