Рецепт “Мафіни з перепелиними яйцями” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 35 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 150 г бекону
❯ 1 цибулина
❯ 100 г тертого сиру
❯ 225 г борошна
❯ 1 ч. л. розпушувача для тіста
❯ 1/4 ч. л. соди
❯ 165 мл молока
❯ 1/2 ч. л. оцту
❯ сіль
❯ 165 мл натурального йогурту
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ 1 яйце
❯ 8 перепелиних яєць
❯ жир для змащування формочок
❯ 2 гілочки чебрецю
Покроковий процес приготування мафінів з перепелиними яйцями
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Форми для мафінів змастити жиром.
Крок 2
Бекон порізати тонкими брусочками. Цибулину очистити та нарізати півкільцями. На сковороді без жиру обсмажувати бекон, поки з нього не витопиться жир. Додати цибулю та обсмажувати її до прозорості. Цибуля
з беконом зняти з вогню та остудити.
Крок 3
Борошно просіяти з розпушувачем і щіпкою солі. Додати молоко і йогурт, вбити яйце та рослинну олію і добре перемішати. Соду погасити оцтом і додати в тісто.
Крок 4
Чебрець промити та обсушити, листочки з гілочок обірвати та додати в тісто. Підмішати в тісто цибулю з беконом та тертий сир. Перепелині яйця відварити та очистити.
Крок 5
Тісто розлити по підготовленим формочкам, заповнивши кожну на третину. У кожну покласти 1 очищене яйце і втиснути його в тісто. Накрити яйця невеликою кількістю тесту та випікати мафіни 15-20 хв.