Рецепт “Масляний пиріг з апельсином” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 40 хвилин
У 1 порції: 380 ккал, 4 г білків,
26 г жирів, 30 г вуглеводів
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 175 г охолодженого вершкового масла
❯ 225 г борошна
❯ 1 ст. л. тертої цедри апельсина
❯ 50 г коричневого цукру
❯ 200 мл вершків жирністю не менше 33%
❯ 2 ст. л. цукру
❯ 4 плоди маракуї
Покроковий процес приготування масляного пиріга
Крок 1
Нагріти духовку до 160 °. Масло нарізати кубиками, разом із борошном і цедрою апельсина викласти в чашу блендера і подрібнювати до отримання крихти. Додати коричневий цукор і злегка збити блендером, щоб усі інгредієнти з’єдналися
Крок 2
Висипати масу на робочу поверхню, руками швидко сформувати кулю та розкотити в круглу пласт завтовшки прибл. 1 см. Гострим ножем підрівняти краї та зробити неглибокі надрізи, ніби розділяючи коржик на вісім частин.
Крок 3
Перекласти на вистелений папером для випікання лист і випікати бл. 20 хв до утворення рум’яної скоринки. Тим часом охолоджені вершки збити у міцну піну із цукром. Охолоджений пиріг подати зі збитими вершками та м’якоттю маракуї.
Цедра та м’якуш екзотичних фруктів надають випічці освіжаючу нотку