«Діаменю» рецепт “Мусака” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
100 г
0,3 ХО
141 ккал
Інгредієнти
– 2-3 баклажани
– 400 г яловичого фаршу
– 8 помідорів
– 2 цибулини
– 4 зубчики часнику
– 150 г сиру
– 6 листочків свіжої м’яти
– оливкова та вершкове масло для смаження
– сіль та перець – на смак
Покрокове приготування мусаки
Крок 1
Обсмажую цибулю на оливковій олії. Додаю фарш, обсмажую. З помідорів знімаю шкірку, нарізаю кубиками. Подрібнюю часник і м’яту, додаю у фарш, обсмажую 30 секунд, викладаю помідори із соком. Солю, перчу. Залишаю на 10 хвилин
Крок 2
Баклажани нарізаю кружальцями, обсмажую на оливковій олії. Готую соус: 2 ст. льняного борошна обсмажую на вершковому маслі, вливаю тонким цівком 2 ст. теплого молока, уварюю до консистенції сметани. Додаю перець та мускатний горіх
Крок 3
У форму викладаю шарами фарш, баклажани, соус. Повторюю шари. Посипаю натертим сиром. Запікаю в духовці за 200 град. 30 хвилин.
Зазначені значення Хлібних Одиниць є орієнтовними! При приготуванні страв перераховуйте їх відповідно до тих інгредієнтів, які використовуєте!