Рецепт “М’ясо на кісточці з печеною картоплею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 50 хвилин
У 1 порції: 550 ккал, 32 г білків,
30 г жирів, 28 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 4 порційні шматки свинячої корейки з реберною кісткою
❯ 3 товчені зубчики часнику
❯ 2 ст. л. оливкової олії
❯ 1 ч. л. меленої солодкої паприки
❯ кілька гілочок чебрецю
❯ сік та терта цедра 1 лимона
❯ 2 ст. л. червоного винного оцту
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Для гарніру:
❯ 500 г молодої картоплі
❯ 2 ст. л. оливкової олії
❯ 100 мл сухого білого вина
❯ 250 мл курячого бульйону
❯ жменя рубаної петрушки
Покроковий процес приготування м’ясо на кісточці
Крок 1
М’ясо вимити, обсушити та з всіх сторін змастити часником та оливковою олією. Викласти м’ясо в миску, додати паприку, гілочки чебрецю, оцет, цедру та сік лимона. Затягнути миску харчовою плівкою та прибрати в холодильник на 30 хв.
Крок 2
Нагріти духовку до 200 °. Картоплю вимити, нарізати половинками та викласти в містку форму для запікання. Полити картоплю олією, посолити, поперчити та запікати 20 хв.
Крок 3
Вийняти посуд із картоплею з духовки та полити його вином та бульйоном. На картоплю укласти м’ясо і запікати все
разом 15 хв. Перед подачею м’ясо посолити, поперчити та посипати рубаною петрушкою
Додавання червоного винного оцту та білого вина надає страві приємну кислинку