Перейти до вмісту
Головна » М’ясо тушковане у червоному вині

М’ясо тушковане у червоному вині

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “М’ясо тушковане у червоному вині” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    6 ПОРЦІЙ, 2 ГОДИНИ

    Інгредієнти

    ❯ 1 кг телятини без кістки
    ❯ 1 цибулина
    ❯ 1 морква
    ❯ 1 помідор
    ❯ 8 злив
    ❯ 3 ст. л. рослинної олії
    ❯ 1 ч. л. меленої паприки
    ❯ 1 паличка кориці
    ❯ 3 зубки часнику
    ❯ 2 лаврові листи
    ❯ 250 мл курячого бульйону
    ❯ 250 мл сухого червоного вина
    ❯ 100 г копченої грудинки
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування м’яса у червоному вині

    Крок 1

    М’ясо промити, обсушити, зачистити та нарізати кубиками. Грудинку нарізати великими скибочками та обсмажувати
    у сотейнику на олії до золотистого кольору.

    Крок 2

    Викласти в сотейник м’ясо та обсмажувати, часто перевертаючи до золотистого кольору. М’ясо посолити, поперчити і перекласти в інший посуд.

    Крок 3

    Цибулину та моркву очистити, цибулину нарізати півкільцями, моркву – тонкими скибочками. Помідор вимити, очистити від шкірки та насіння та порубати.

    Крок 4

    Підготовлені овочі та неочищені зубки часнику обсмажувати на олії з-під м’яса, часто перемішуючи, ок 5 хв. Присипати овочі паприкою, додати паличку кориці та лавровий лист.

    Крок 5

    Повернути в сотейник м’ясо, влити вино та бульйон, додати стільки гарячої води, щоби рідина покрила м’ясо, покласти лавровий лист і довести до кипіння.

    Крок 6

    Сливи вимити, обсушити, нарізати скибочками, видаливши кісточки та закласти до м’яса. Зменшити вогонь до мінімуму, посолити, поперчити та готувати під кришкою, зрідка перемішуючи, 30 хв. У разі потреби влити ще трохи води.

    Крок 7

    Духовку нагріти до 180 °. Соус приправити на смак, кришку зняти та запікати блюдо в духовці прибл. 25 хв. Подати
    гарячим, посипавши зеленню.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати М’ясо тушковане у червоному вині. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *