Рецепт “Мигдальний торт з кремом із шампанського” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години
У 1 порції: 330 ккал, 6 г білків,
16 г жирів, 39 г вуглеводів
Інгредієнти
На 16 порцій
Для бісквіта:
❯ 100 г мигдалю
❯ 6 яєць
❯ 150 г цукру
❯ 150 г борошна
❯ 1/2 пакетика розпушувача
❯ полуничний конфітюр
Для крему та прикраси:
❯ 200 г полуниці
❯ 5 ст. л. цукрової пудри
❯ 300 мл вершків жирністю 33 %
❯ 1 пакетик швидкорозчинного желатину
❯ 100 мл шампанського
❯ 200 г білого шоколаду
❯ кілька крапель червоного харчового барвника
Покроковий процес приготування торту з кремом із шампанського
Крок 1
Для бісквіта мигдаль завантажити у киплячу воду і варити 2 хв. Вийняти та зняти шкірку. Коли горіхи охолонуть,
подрібнити їх у блендері. Нагріти духовку до 180°. Жовтки відокремити від білків і збити в пишну масу з цукром та 8 стіл. ложками гарячої води. Підмішати борошно, просіяне з розпушувачем, мигдаль та білки, збиті у міцну піну. Викласти тісто в змащену жиром форму та випікати бл. 25-30 хв. Дати бісквіту охолонути, розрізати його на два
коржа. Нижній корж намазати конфітюром і викласти у форму.
Крок 2
Ягоди пюрувати із цукровою пудрою. Шампанське нагріти, розвести у ньому желатин. Підмішати 200 мл вершків, збитих у міцну піну, та ягідне пюре. Викласти крем на корж із конфітюром, накрити другим коржем і поставити торт у холодильник на ніч.
Крок 3
Шоколад розтопити та додати харчовий барвник. Вилити масу в вистелену пергаментним папером миску, затвердіти в холодильнику. Гострим ножем відокремити стружку. Торт вийняти із форми. Вершки, що залишилися збити та обмазати ними торт з усіх боків. Прикрасити шоколадною стружкою.