Рецепт “Окунь під винним соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІЇ, 1 ГОДИНА 15 ХВИЛИН
Інгредієнти
❯ 1 кг філе морського окуня
❯ 1 велика бульба селери
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ сік лимона
❯ 100 мл білого сухого вина
❯ сушений базилік
❯ сіль
❯ перець
Для соусу:
❯ 1/4 бульби селери
❯ 1 цибулина
❯ 50 г вершкового масла
❯ 150 мл білого сухого вина
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування окуня під винним соусом
Крок 1
Духовку нагріти до 200 °. Підготувати форму для запікання.
Крок 2
Селеру очистити, вимити, обсушити та нарізати дрібними кубиками. У глибокій мисці збризкати селеру 2 ст. л. рослинної олії, злегка посолити, добре поперчити та перемішати.
Крок 3
Викласти підготовлену селеру у форму, влити вино і запікати 25 хв. У процесі приготування кілька разів перемішати.
Крок 4
Рибу вимити та обсушити, злегка посолити, поперчити та викласти у форму на селеру. Присипати рибу щіпкою сушеного базиліка, збризкати соком лимона та олією. Рибу на селери запікати прибл. 20 хв.
Крок 5
Для соусу селеру нарізати дуже дрібними кубиками, в сотейнику залити 100 мл окропу та варити 10 хв. Воду злити. Цибулину очистити, порубати та обсмажувати на 20 г вершкового масла до прозорості. Закласти селеру, готувати,
перемішуючи, 5 хв, влити вино та уварити його на третину. Соус посолити та поперчити до смаку, додати вершкове масло, що залишилося і добре перемішати. Подати до риби.