Рецепт “Панакота зі сливовим соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 6 годин 30 хвилин
У 1 порції: 750 ккал, 5 г білків,
56 г жирів, 58 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 500 мл вершків
❯ 50 г цукру
❯ 100 г чорного шоколаду (близько 60 %)
❯ 2 ч. л. желатину
❯ 20 г вершкового масла
❯ 300 г злив
❯ 50 г цукру
❯ щіпка кардамону
Покроковий процес приготування панакоти
Крок 1
Желатин замочити у холодній воді та дати йому набрякнути. Шоколад наламати невеликими шматочками або натерти на великій тертці. Вершки нагріти, зняти з вогню і розтопити в них шоколад. Дати трохи охолонути. Підмішати віджатий желатин.
Крок 2
Порційні форми для панакоти змастити вершковим маслом, наповнити шоколадно-вершковою масою і помістити
у холодильник на 6-8 год
Крок 3
Для соусу сливи ретельно вимити та нарізати половинками, видаливши кісточки. Залити сливи 100 мл води, додати щіпку кардамону, 2 стіл. ложки цукру і варити, помішуючи, 10 хв. на середньому вогні. Дати охолонути.
Крок 4
Панакоту акуратно перекинути з форм на десертну тарілку. Полити сливовим соусом і подати на стіл