Рецепт “Піца Маргарита в духовці” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
Тісто:
– Вода – 100 мл
– Борошно – 125 г
– Цукор – 1 ч. л.
– Дріжджі — 2 г
– Сіль
Соус:
– Томати — 4 середні
– Рослинна олія – 1 ст. л.
– Сіль
– Італійські трави (орегано, базилік)
Начинка:
– Сир — 100 г
– Зелений базилік
Покроковий процес приготування піци Маргарити
Крок 1
У 100 мл теплої води розчиняємо 1 ч. л. цукру. Додаємо не повну чайну ложку сухих дріжджів. Розмішуємо, накриваємо вологим рушником і прибираємо убік.
Крок 2
Помідори кладемо в окріп на 30 секунд, а потім кладемо в холодну воду. Знімаємо шкірку. Дрібно нарізаємо та перемелюємо у блендері помідори. До томатів додаємо ложку оливкової або трохи вершкового масла. Солимо, перчимо, додаємо орегано та базилік.
Крок 3
Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння та готуємо на маленькому вогні протягом години. Періодично помішуємо.
Крок 4
У миску просіюємо борошно, додаємо щіпку солі та вливаємо дріжджі. Замішуємо ложкою тісто. Присипаємо поверхню борошном і замішуємо тісто 3-4 минути. Формуємо з тіста кульку, присипаємо борошном і накриваємо мискою. Залишаємо на 1-2 години.
Крок 5
Розігріваємо духовку з формою до 230-240 градусів. Виганяємо повітря з тіста від центру до країв, утворюючи у свої бортики. Обмазуємо руки борошном та тильною стороною долоні рівномірно розтягуємо тісто. Тісто не повинно бути тонким.
Крок 6
Присипаємо форму для піци борошном і укладаємо тісто. Кладемо на тісто 2 ст. соусу та розподіляємо за тестом, залишаючи краї. Кладемо шматочки сиру, побризкуємо оливковою олією і відправляємо піцу до духовки. Випікаємо 6-7 хвилин до закипання сиру. Прикрашаємо базиліком та даємо піцу трохи охолонути.