Рецепт “Піца з грибами (Піца-Мумія)” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
Тісто:
– Вода – 80 мл
– Борошно – 125 грамів
– Цукор – 1 ч. л.
– Дріжджі сухі – 1 ч. ложка (без гірки)
– Сіль — щіпка
Соус:
– Томати — 2-3 середніх
– Рослинна олія – 1 ст. л.
– Італійські трави (орегано, базилік)
– Сіль
Начинка:
– Моцарела – 100 гр
– Печериці – 2 штуки
Покроковий процес приготування піци з грибами (Піца-Мумія)
Крок 1
Нам знадобиться 80 мл теплої води. У воду додаємо 1 ч.л. цукру та 1ч.л. сухих дріжджів. Перемішуємо, накриваємо вологим рушником та залишаємо на 10 хвилин.
Крок 2
Кип’ятимо воду. На помідорах робимо невеликий надріз і кладемо в окріп. Залишаємо на 30 секунд, а потім перекладаємо у холодну воду. Чистимо і перемелюємо до кашоподібного стану.
Крок 3
Перекладаємо помідори в сатейник. Додаємо 2 ст. оливкової олії або 20 грамів вершкового та по щіпці солі, перцю та базиліка. Перемішуємо і ставимо на вогонь нижче за середній. Помішуємо і чекаємо доки випарується рідина.
Крок 4
У миску просіюємо борошно, додаємо щіпку солі та перемішуємо. Виливаємо дріжджі та ложкою замішуємо тісто. Присипаємо поверхню борошном і тісто замішуємо руками 5-7 хвилин. Формуємо кульку, стіл присипаємо борошном, кладемо тісто, присипаємо і накриваємо мискою. Залишаємо на 1-2 години.
Крок 5
Миємо та нарізаємо гриби на тонкі слайси. Шматочками відламуємо сир. Ставимо грітися духовку до 230 градусів
Крок 6
Вибиваємо повітря із тіста і починаємо розминати руками. Трохи розтягуємо тісто тильною стороною долоні. Форму присипаємо мукою|борошном| і перекладаємо на неї тісто.
Крок 7
Перекладаємо до центру тесту 2 ст.л. соусу. Розподіляємо соус так, щоб у центрі вийшов прямокутник, а краї були трохи змащені. На прямокутник кладемо гриби та сир. Розрізаємо тісто по діагоналі смужками по 2 сантиметри. Загортаємо нашу мумію та відправляємо в духовку на 10-15 хвилин.