Рецепт “Плов з булгуром у казані на багатті” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Яловичина 1,2 кг
– Рослинна олія
– Морква 3 великих
– Цибуля 3 великих
– Часник 3 шт
– Перець чилі 1 великий та 3 дрібних
– Булгур 900 гр
– Зіра
– Чорний мелений перець
– Сіль
Покроковий процес приготування плову з булгуром у казані на багатті
Крок 1
Казан сьогодні використовую на 12 літрів. Наливаємо олію по стінках казана. 250 мілілітрів буде достатньо і дамо олії добре розжаритися. Додаємо в масло по одному шматку, крупно нарізаного, м’яса. Обсмажуємо яловичину біля 15 хвилин на максимальному вогні.
Крок 2
Додаємо цибулю півкільцями і обсмажуємо близько 5 хвилин. Потім морква брусочками обсмажуємо близько 4 хвилин. Розтираємо зіру між долонями, щоб вона краще віддала свій аромат і висипаємо в казан. На цьому етапі додамо чорний мелений перець за смаком і трохи посолити. Добре все перемішуємо та виливаємо в казан окріп. Далі додаємо цілісний часник, перець чилі та 3 дрібні перчики чилі. Закриваємо кришку, вогонь робимо на середній та томимо близько 1:20 години.
Крок 3
Через 1:20 дістаємо часник, перчик чилі та 3 дрібні перчики чилі. Додаємо попередньо промитий булгур. Тепер ми всі гарненько перемішуємо і додамо трохи води, щоб покривав буквально на палець. Закриваємо кришку, вогонь робимо на середній та залишаємо на 15 хвилин.
Крок 4
Добре все перемішуємо і робимо гірку. Повертаємо сюди часник та перець чилі. Закриваємо кришку та на мінімальному вогні готуємо ще 15 хвилин. Дістаємо часник, перець чилі та злегка перемішаємо.