Рецепт “Полуничний джем з кокосовим молоком” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 1,4 Л Джема:
❯ 1 кг полуниці
❯ 350 г цукру
❯ 12 г пектину
❯ 400 мл кокосового молока
❯ сік 1 лайма
❯ цедра 2 лаймів
Покроковий процес приготування полуничного джему
Крок 1
У невеликому посуді змішати 100 г цукру та пектин. Відставити убік. Полуницю промити, перебрати, обсушити, видалити плодоніжки.
Крок 2
Підготовлену полуницю викласти в каструлю з товстим дном, влити кокосове молоко, додати цукор, що залишився, сік і цедру лаймів.
Крок 3
На сильному вогні довести ягідну масу до кипіння та варити, не зменшуючи вогонь, 15 хвилин: ягоди повинні розваритися.
Крок 4
Каструлю з ягідною масою зняти з вогню, додати цукор з пектином, перемішати та збити за допомогою блендера. Джем довести до кипіння на середньому вогні та варити ще 5 хвилин – до загусання.
Крок 5
Готовий джем зняти з вогню та розлити по підготовлених банках. Банки герметично закупорити.
Крок 6
На підлозі або на полиці розстелити складений удвічі рушник та поставити банки догори дном. Накрити банки ковдрою та дати повністю охолонути.
Крок 7
Охолілі банки прибрати у темне та прохолодне місце. Після відкриття зберігати у холодильнику.