Перейти до вмісту
Головна » Пряний кекс з горіхами та курагою

Пряний кекс з горіхами та курагою

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Пряний кекс з горіхами та курагою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 250 г борошна + для кураги та посипання форми
    ❯ 120 г вершкового масла
    ❯ 120 г цукру
    ❯ 2 яйця
    ❯ 1 пакетик розпушувача для тесту
    ❯ 150 г крупно рубаних горіхів асорті
    ❯ 1 зірочка бадьяна (витовкти)
    ❯ 130 г кураги
    ❯ жир для змащування форми
    ❯ сіль
    ❯ цукрова пудра

    Покроковий процес приготування кексу з горіхами

    Крок 1

    Духовку нагріти до 210 °. Форму для кексу змастити жиром та присипати 1 ст. л. борошна.

    Крок 2

    У глибоку миску просіяти борошно з розпушувачем і щіпкою солі, підмішати товчений бодян. Курагу нарізати дрібними шматочками та присипати борошном (1 ст. л.).

    Крок 3

    Вершкове масло розм’якшити при кімнатній температурі та збити з цукром у пишну масу. Не припиняючи збивати,
    ввести по одному яйця.

    Крок 4

    Просіяти на масу борошно з розпушувачем і перемішати тісто до отримання однорідної маси. Горіхи та курагу акуратно підмішати в тісто.

    Крок 5

    Тісто викласти у форму, розрівняти та випікати виріб 10 хв. при 210°. Зменшити температуру духовки до 160 ° і випікати кекс 35 хв.

    Крок 6

    Готовий кекс акуратно перекласти на сервірувальне блюдо і густо посипати цукровою пудрою.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Пряний кекс з горіхами та курагою. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *