Рецепт “Пиріг із поленти з мигдалем” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ
❯ 100 г полентів швидкого приготування
❯ 200 г вершкового масла
❯ жир для змащування форми
❯ 150 г цукру
❯ 200 г меленого мигдалю
❯ 1 пакетик розпушувача для тесту
❯ 3 яйця
Для глазурі та декору:
❯ 2 апельсини
❯ 1 лимон
❯ 2 мандарини
❯ 100 г цукрової пудри
Покроковий процес приготування пирога із поленти
Крок 1
Масло збити з цукром у пишну масу. Поленту перемішати з розпушувачем і мигдалем та порціями ввести масляну масу. Перемішуючи, вбити по одному яйця.
Крок 2
Духовку нагріти до 160 °. Форму змастити жиром, викласти в неї тісто та випікати пиріг 50 хв.
Крок 3
Для глазурі з 2 апельсинів та лимона віджати сік. Сік із цукровою пудрою довести до кипіння та зняти з вогню. У готовому пирізі зробити часті проколи за допомогою дерев’яної шпажки та влити в них глазур. Цитрусові, що залишилися, нарізати тонкими кружальцями та викласти на пиріг.