Рецепт “Рататуй нісуаз з базиліком” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 50 хвилин
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1 стручок червоного солодкого перцю
❯ 2 цибулини
❯ 3 зубчики часнику
❯ 1 кг помідорів
❯ 1 ст. л. сушеного чебрецю
❯ 6 ст. л. оливкової олії
❯ 1 цукіні
❯ 2 баклажани
❯ 1/2 пучка базиліка
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування рататуя
Крок 1
Стручок перцю загорнути у фольгу і запекти в духовці. Потім дати охолонути, зняти фольгу, плід очистити від шкірки, м’якуш дрібно нарізати. Цибулю та часник порубати.
Крок 2
Половину помідорів відкласти. Кожен із решти надрізати хрест-навхрест, опустити на 30 с в киплячу воду. Потім викласти, очистити, нарізати м’якуш.
Крок 3
На сковороді розігріти 3 столи. ложки оливкової олії, підрум’янити цибулю з половиною часнику. Додати солодкий перець, помідори та тушкувати на маленькому вогні 7 хв.
Крок 4
Отриману овочеву суміш подрібнити в блендері. Додати трохи солі, меленого чорного перцю та сушений чебрець. 2/3 соусу викласти у круглу форму.
Крок 5
Помідори, що залишилися, цукіні та баклажани нарізати тонкими кружальцями. Зелень вимити, обсушити та порубати, перемішати з маслом, що залишилося, і часником.
Крок 6
У форму викласти нарізані помідори, цукіні та баклажани. Полити соусом, що залишився, маслом із зеленню. Форму прикрити фольгою та запікати 1 год при 180°.