Рецепт “Риба у молочному клярі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 порцій, 45 хвилин
Інгредієнти
– 400 г філе річкової риби
– 1 ст. л. соку лимона
– 4 ст. л. кукурудзяної крупи
– Сіль
– Перець
– Рослинна олія
Для панірувального тіста:
– 4 яйця
– 150 г молока
– 250 г борошна
– 3 ст. л. рослинної олії
Покроковий процес приготування риби у молочному клярі
Крок 1
Рибу промити, обсушити та нарізати порційними шматками. Підготовлену рибу посолити, поперчити, збризкати соком лимона і залишити при кімнатній температурі на 10-15 хв.
Крок 2
Для кляру яйця розділити на білки та жовтки. Жовтки розбовтати з молоком і олією, додати щіпку солі та, всипаючи порціями борошно, перемішати до одержання гладкого тіста. Білки збити у міцну піну та обережно підмішати в тісто.
Крок 3
На сковороді нагріти достатню кількість олії. Шматки риби порційно вмочити у кляр, обваляти в кукурудзяній крупі, повторно вмочити у кляр і обсмажити до золотистого кольору.