Рецепт “Риба в шафраново-апельсиновому соусі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 порцій, 1 година 10 хвилин
Інгредієнти
– 4 філе морського окуня
– 1 ч. л. меленого шафрану
– 1 лимон
– 2 апельсини
– 1 цибулина шалот
– 1 помідор
– 80 г вершкового масла
– 250 мл рибного бульйону
– 100 мл білого вина
– Сіль
– Перець
Покроковий процес приготування риби в шафраново-апельсиновому соусі
Крок 1
У невеликому посуді залити шафран 1,5 ст. л. теплої води та дуже добре перемішати. Цедру лимона та 1 апельсина тонко натерти. Половину неочищеного апельсина відкласти для подачі та нарізати тонкими півкулями, з цитрусових, що залишилися. віджати сік. Розвести соком шафран.
Крок 2
Шафран із соком, вино та рибний бульйон у сотейнику з’єднати та уварити на третину. Рибу натерти сіллю і перцем і викласти у змащену олією форму. Духовку нагріти до 180 °.
Крок 3
Помідор очистити від шкірки та насіння та нарізати дрібними кубиками. Цибулину очистити та дрібно нарізати.
Крок 4
Влити у форму уварений соус, посипати рибу підготовленими овочами, накрити форму листом фольги та запікати рибу 15–18 хв.
Крок 5
Готову рибу перекласти в посуд сервування. Соус добре прогріти, додати цедру та злегка уварити. Соус зняти з вогню, додати вершкове масло і злегка збити. Полити соусом риби. Подати рибу під соусом.