Перейти до вмісту
Головна » Риба в шафраново-апельсиновому соусі

Риба в шафраново-апельсиновому соусі

    Риба в шафраново-апельсиновому соусі

    Рецепт “Риба в шафраново-апельсиновому соусі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    4 порцій, 1 година 10 хвилин

    Інгредієнти

    – 4 філе морського окуня
    – 1 ч. л. меленого шафрану
    – 1 лимон
    – 2 апельсини
    – 1 цибулина шалот
    – 1 помідор
    – 80 г вершкового масла
    – 250 мл рибного бульйону
    – 100 мл білого вина
    – Сіль
    – Перець

    Покроковий процес приготування риби в шафраново-апельсиновому соусі

    Крок 1

    У невеликому посуді залити шафран 1,5 ст. л. теплої води та дуже добре перемішати. Цедру лимона та 1 апельсина тонко натерти. Половину неочищеного апельсина відкласти для подачі та нарізати тонкими півкулями, з цитрусових, що залишилися. віджати сік. Розвести соком шафран.

    Крок 2

    Шафран із соком, вино та рибний бульйон у сотейнику з’єднати та уварити на третину. Рибу натерти сіллю і перцем і викласти у змащену олією форму. Духовку нагріти до 180 °.

    Крок 3

    Помідор очистити від шкірки та насіння та нарізати дрібними кубиками. Цибулину очистити та дрібно нарізати.

    Крок 4

    Влити у форму уварений соус, посипати рибу підготовленими овочами, накрити форму листом фольги та запікати рибу 15–18 хв.

    Крок 5

    Готову рибу перекласти в посуд сервування. Соус добре прогріти, додати цедру та злегка уварити. Соус зняти з вогню, додати вершкове масло і злегка збити. Полити соусом риби. Подати рибу під соусом.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Риба в шафраново-апельсиновому соусі. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *