Перейти до вмісту
Головна » Риба запечена під вершковим соусом

Риба запечена під вершковим соусом

    Риба запечена під вершковим соусом

    Рецепт “Риба запечена під вершковим соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    8 порцій, 45 хвилин

    Інгредієнти

    – 4 порційні шматки червоної риби зі шкірою (всього 500 г)
    – 2 ст. л. рослинної олії
    – Сік 1/2 лимону
    – Сіль
    – Перець
    Для соусу:
    – 100 мл жирних вершків
    – 2 ст. л. сухого білого вина
    – 1 тонка скибочка копченого лосося
    Для подачі:
    – 1 ст. л. червоної ікри

    Покроковий процес приготування риби під вершковим соусом

    Крок 1

    Рибу вимити, обсушити, кістки, що залишилися, видалити. Підготовлену рибу посолити, поперчити та збризкати соком лимона. Духовку нагріти до 160-180 °. Підготувати деко і змастити його олією.

    Крок 2

    На сковороді нагріти невелику кількість рослинної олії, викласти шматки риби шкірою вниз і обсмажувати ок. 5 хв на сильному вогні.

    Крок 3

    Підготовлену рибу перекласти на лист і влити бл. 70 мл води. Накрити рибу на деку алюмінієвою фольгою і запікати 15-20 хв. Готову рибу до подачі на стіл зберегти гарячі.

    Крок 4

    Для соусу вершки в сотейнику з товстим дном довести до кипіння та зняти з вогню. Покласти в гарячі вершки копчену рибу, накрити сотейник кришкою і дати вершкам настоятися 15 хв.

    Крок 5

    Рибу, на якій наполягали вершки, дуже дрібно посікти та повернути назад. Влити у вершки вино, повернути сотейник на вогонь і готувати на повільному вогні, часто перемішуючи, допоки маса не почне густіти. Соус зняти з вогню, посолити та поперчити до смаку. Остудити соус при кімнатній температурі та до подачі на стіл помістити в холодильник.

    Крок 6

    Запечену рибу викласти на порційний посуд шкірою вниз і полити невеликою кількістю соусу. Прикрасити блюдо червоною ікрою. Соус, що залишився, сервірувати в окремому посуді.

    Сьогодні ми дізналися як готується Риба запечена під вершковим соусом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *