Рецепт “Риба запечена під вершковим соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
8 порцій, 45 хвилин
Інгредієнти
– 4 порційні шматки червоної риби зі шкірою (всього 500 г)
– 2 ст. л. рослинної олії
– Сік 1/2 лимону
– Сіль
– Перець
Для соусу:
– 100 мл жирних вершків
– 2 ст. л. сухого білого вина
– 1 тонка скибочка копченого лосося
Для подачі:
– 1 ст. л. червоної ікри
Покроковий процес приготування риби під вершковим соусом
Крок 1
Рибу вимити, обсушити, кістки, що залишилися, видалити. Підготовлену рибу посолити, поперчити та збризкати соком лимона. Духовку нагріти до 160-180 °. Підготувати деко і змастити його олією.
Крок 2
На сковороді нагріти невелику кількість рослинної олії, викласти шматки риби шкірою вниз і обсмажувати ок. 5 хв на сильному вогні.
Крок 3
Підготовлену рибу перекласти на лист і влити бл. 70 мл води. Накрити рибу на деку алюмінієвою фольгою і запікати 15-20 хв. Готову рибу до подачі на стіл зберегти гарячі.
Крок 4
Для соусу вершки в сотейнику з товстим дном довести до кипіння та зняти з вогню. Покласти в гарячі вершки копчену рибу, накрити сотейник кришкою і дати вершкам настоятися 15 хв.
Крок 5
Рибу, на якій наполягали вершки, дуже дрібно посікти та повернути назад. Влити у вершки вино, повернути сотейник на вогонь і готувати на повільному вогні, часто перемішуючи, допоки маса не почне густіти. Соус зняти з вогню, посолити та поперчити до смаку. Остудити соус при кімнатній температурі та до подачі на стіл помістити в холодильник.
Крок 6
Запечену рибу викласти на порційний посуд шкірою вниз і полити невеликою кількістю соусу. Прикрасити блюдо червоною ікрою. Соус, що залишився, сервірувати в окремому посуді.