Перейти до вмісту
Головна » Рибні мафіни

Рибні мафіни

    Рибні мафіни

    Рецепт “Рибні мафіни” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 40 хвилин
    У 1 порції: 450 ккал, 30 г білків,
    16 г жирів, 35 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 8 порцій:
    ❯ 300 г філе окуня або тріски
    ❯ 1 яйце
    ❯ панірувальні сухарі
    ❯ 10 г вершкового масла або маргарину для змащування формочок
    ❯ 1 помідор
    ❯ 100 г твердого сиру
    ❯ 2 ст. л. майонезу
    ❯ нарізану кільцями зелену цибулю або іншу зелень для прикрас

    Покроковий процес приготування рибних мафінів

    Крок 1

    Рибу сполоснути під струменем холодним проточної води та обсушити паперовим рушником. Філе дрібно нарізати, посолити, поперчити та в глибокій мисці перемішати зі збитим яйцем.

    Крок 2

    Перемішуючи, порціями підсипати в рибну масу стільки панірувальних сухарів, щоб у результаті вийшло тісто консистенції густої сметани.

    Крок 3

    Помідор вимити та нарізати тонкими гуртками. Сир натерти на тертці. Нагріти духовку до 180 °. Формочки для маффінів добре змастити вершковим маслом, або маргарином

    Крок 4

    Розкласти у підготовлені формочки рибне тісто, зверху викласти кухлі помідор. Посипати тертим сиром та запікати в духовці 15 хв. Змастити кожну міні-запіканку майонезом та поставити в духовку ще на 5–7 хв.

    Крок 5

    Готові рибні мафіни дістати з духовки, дати їм трохи охолонути у формах і акуратно вийняти. Подати, посипавши кільцями зеленої цибулі.

    Якщо тісто для рибних маффінів рідке, додайте до нього 1 стіл. ложку манною крупи.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Рибні мафіни. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *