Рецепт “Рибні мафіни” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 40 хвилин
У 1 порції: 450 ккал, 30 г білків,
16 г жирів, 35 г вуглеводів
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 300 г філе окуня або тріски
❯ 1 яйце
❯ панірувальні сухарі
❯ 10 г вершкового масла або маргарину для змащування формочок
❯ 1 помідор
❯ 100 г твердого сиру
❯ 2 ст. л. майонезу
❯ нарізану кільцями зелену цибулю або іншу зелень для прикрас
Покроковий процес приготування рибних мафінів
Крок 1
Рибу сполоснути під струменем холодним проточної води та обсушити паперовим рушником. Філе дрібно нарізати, посолити, поперчити та в глибокій мисці перемішати зі збитим яйцем.
Крок 2
Перемішуючи, порціями підсипати в рибну масу стільки панірувальних сухарів, щоб у результаті вийшло тісто консистенції густої сметани.
Крок 3
Помідор вимити та нарізати тонкими гуртками. Сир натерти на тертці. Нагріти духовку до 180 °. Формочки для маффінів добре змастити вершковим маслом, або маргарином
Крок 4
Розкласти у підготовлені формочки рибне тісто, зверху викласти кухлі помідор. Посипати тертим сиром та запікати в духовці 15 хв. Змастити кожну міні-запіканку майонезом та поставити в духовку ще на 5–7 хв.
Крок 5
Готові рибні мафіни дістати з духовки, дати їм трохи охолонути у формах і акуратно вийняти. Подати, посипавши кільцями зеленої цибулі.
Якщо тісто для рибних маффінів рідке, додайте до нього 1 стіл. ложку манною крупи.