Рецепт “Рибний гратен з овочами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 порцій, 1 година
Інгредієнти
– 500 г свіжомороженої морської білої риби
– 250 г білого хліба
– 250 мл молока
– 1 велика цибулина
– 2 моркви
– 3 бульби картоплі
– 1 яйце
– 80 мл вершків
– 50 г тертого сиру
– Рослинна олія
– Перець
– Сіль
Покроковий процес приготування рибного гратена з овочами
Крок 1
Морква і картоплю вимити, не очищаючи, відварити до готовності та охолодити. Овочі очистити та натерти на великій тертці.
Крок 2
Цибулю очистити, нарізати півкільцями та обсмажити на сковороді на невеликій кількості рослинної олії до прозорості. Обсмажену цибулю охолодити та перемішати з натертими морквою та картоплею. Овочеву суміш злегка посолити та поперчити.
Крок 3
Хліб замочити в молоці та добре віджати. Рибу розморозити, обсушити та подрібнити за допомогою блендера. Підготовлену рибу перемішати з розмоченим хлібом, посолити та поперчити.
Крок 4
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для запікання з бортиками та змастити її олією.
Крок 5
В підготовлену форму викласти половину овочевої маси, добре утрамбувати та розрівняти. Викласти на овочі рибну масу з хлібом і накрити овочами, що залишилися.
Крок 6
Яйце розбовтати з вершками, злегка посолити та залити виріб. Форму з виробом накрити фольгою та запікати бл. 25 хв.
Крок 7
Фольгу видалити, гратен посипати тертим сиром та запікати ще 15–18 хв. Готовий гратен вийняти з духовки та злегка охолодити. Подати теплим зі свіжою зеленню або легким овочевим салатом.