Перейти до вмісту
Головна » Рибний гратен з овочами

Рибний гратен з овочами

    Рибний гратен з овочами

    Рецепт “Рибний гратен з овочами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    6 порцій, 1 година

    Інгредієнти

    – 500 г свіжомороженої морської білої риби
    – 250 г білого хліба
    – 250 мл молока
    – 1 велика цибулина
    – 2 моркви
    – 3 бульби картоплі
    – 1 яйце
    – 80 мл вершків
    – 50 г тертого сиру
    – Рослинна олія
    – Перець
    – Сіль

    Покроковий процес приготування рибного гратена з овочами

    Крок 1

    Морква і картоплю вимити, не очищаючи, відварити до готовності та охолодити. Овочі очистити та натерти на великій тертці.

    Крок 2

    Цибулю очистити, нарізати півкільцями та обсмажити на сковороді на невеликій кількості рослинної олії до прозорості. Обсмажену цибулю охолодити та перемішати з натертими морквою та картоплею. Овочеву суміш злегка посолити та поперчити.

    Крок 3

    Хліб замочити в молоці та добре віджати. Рибу розморозити, обсушити та подрібнити за допомогою блендера. Підготовлену рибу перемішати з розмоченим хлібом, посолити та поперчити.

    Крок 4

    Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для запікання з бортиками та змастити її олією.

    Крок 5

    В підготовлену форму викласти половину овочевої маси, добре утрамбувати та розрівняти. Викласти на овочі рибну масу з хлібом і накрити овочами, що залишилися.

    Крок 6

    Яйце розбовтати з вершками, злегка посолити та залити виріб. Форму з виробом накрити фольгою та запікати бл. 25 хв.

    Крок 7

    Фольгу видалити, гратен посипати тертим сиром та запікати ще 15–18 хв. Готовий гратен вийняти з духовки та злегка охолодити. Подати теплим зі свіжою зеленню або легким овочевим салатом.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Рибний гратен з овочами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *