Рецепт “Смажена риба з картоплею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
БРИТАНСЬКА КЛАСИКА
Нічого шкідливого та забороненого, звичайна риба зі звичайною картоплею, одна з самих популярних закусок старої доброї Англії, який її описували Конан Дойль та Діккенс. Смачно!
6 порцій, 40 хвилин
Інгредієнти
– 600 г філе тріски
– 200 г борошна
– 200 мл світлого пива
– 2 яйця
– Сіль
– Перець
Для картоплі фрі:
– 1 кг картоплі
– Рослинна олія для фритюру
– Сіль
Для подачі:
– 1 лимон
– Свіжа зелень
Покроковий процес приготування смаженої риби з картоплею
Крок 1
Приготувати тісто для кляру. Яйця розділити на білки та жовтки. У глибокій мисці жовтки розбовтати, додати сіль та перець на смак. Всипати борошно і, вливаючи тонким струмком пиво, перемішувати до отримання однорідного тіста без грудочок.
Крок 2
В окремому посуді білки збити в міцну піну зі щіпкою солі та акуратно підмішати в тісто. Дати тесту відстоятись при кімнатній температурі 15 хв.
Крок 3
Рибу нарізати порційними шматками та злегка посолити. Підготовлену рибу обваляти в борошні, вмочити в кляр і обсмажувати в киплячому рослинному олії 4-5 хв. Обсмажені шматки риби викладати на паперовий рушник.
Крок 4
Картоплю очистити, вимити, нарізати брусочками та ретельно промити на ситі під холодною водою. Картопля
обсушити.
Крок 5
У сотейнику довести до кипіння достатню кількість олії та обсмажувати картоплю 6 хв. Викласти картопля на паперовий рушник і дати йому охолонути.
Крок 6
Повторно довести масло до кипіння, закласти охолоджену картоплю в киплячу олію та готувати 3 хв: картопля має придбати золотистий колір.
Крок 7
Смажену рибу та картоплю подати зі скибочками лимона та свіжою зеленню.