Перейти до вмісту
Головна » Смажена риба з картоплею (Fish&chips)

Смажена риба з картоплею (Fish&chips)

    Смажена риба з картоплею

    Рецепт “Смажена риба з картоплею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    БРИТАНСЬКА КЛАСИКА
    Нічого шкідливого та забороненого, звичайна риба зі звичайною картоплею, одна з самих популярних закусок старої доброї Англії, який її описували Конан Дойль та Діккенс. Смачно!

    6 порцій, 40 хвилин

    Інгредієнти

    – 600 г філе тріски
    – 200 г борошна
    – 200 мл світлого пива
    – 2 яйця
    – Сіль
    – Перець
    Для картоплі фрі:
    – 1 кг картоплі
    – Рослинна олія для фритюру
    – Сіль
    Для подачі:
    – 1 лимон
    – Свіжа зелень

    Покроковий процес приготування смаженої риби з картоплею

    Крок 1

    Приготувати тісто для кляру. Яйця розділити на білки та жовтки. У глибокій мисці жовтки розбовтати, додати сіль та перець на смак. Всипати борошно і, вливаючи тонким струмком пиво, перемішувати до отримання однорідного тіста без грудочок.

    Крок 2

    В окремому посуді білки збити в міцну піну зі щіпкою солі та акуратно підмішати в тісто. Дати тесту відстоятись при кімнатній температурі 15 хв.

    Крок 3

    Рибу нарізати порційними шматками та злегка посолити. Підготовлену рибу обваляти в борошні, вмочити в кляр і обсмажувати в киплячому рослинному олії 4-5 хв. Обсмажені шматки риби викладати на паперовий рушник.

    Крок 4

    Картоплю очистити, вимити, нарізати брусочками та ретельно промити на ситі під холодною водою. Картопля
    обсушити.

    Крок 5

    У сотейнику довести до кипіння достатню кількість олії та обсмажувати картоплю 6 хв. Викласти картопля на паперовий рушник і дати йому охолонути.

    Крок 6

    Повторно довести масло до кипіння, закласти охолоджену картоплю в киплячу олію та готувати 3 хв: картопля має придбати золотистий колір.

    Крок 7

    Смажену рибу та картоплю подати зі скибочками лимона та свіжою зеленню.

    Сьогодні ми дізналися як готується Смажена риба з картоплею. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *