Рецепт “Солодка плетенка з родзинками, мигдалем і тертою цедрою лимона” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 3 години 35 хвилин
У 1 порції: 290 ккал, 7 г білків,
12 г жирів, 40 г вуглеводів
Інгредієнти
На 24 порції:
❯ 2 жмені родзинок
❯ 4 ст. л. рому
❯ 40 г дріжджів
❯ 200 г цукру
❯ 1 кг борошна
❯ дрібка солі
❯ 4 жовтки
❯ терта цедра 1 лимона
❯ 500 мл молока
❯ 200 г вершкового масла
❯ 100 г мигдальних “пелюсток” або рубаного мигдалю
❯ 1 яйце
❯ цукрова пудра
Покроковий процес приготування плетенки з родзинками
Крок 1
Родзинки вимити та замочити в ромі. Для опари дріжджі покришити, змішати з 1 стіл. ложкою цукру, 1 стіл. ложкою борошна та невеликим кількістю теплого молока. Накрити серветкою та залишити підходити на 15 хв.
Крок 2
Вершкове масло нарізати невеликими шматочками. Залишилося молоко нагріти та розтопити в ньому вершкове масло. Підмішати ром з-під родзинок
Крок 3
Для тіста просіяти в миску борошно і поглибити в центрі. Всипати в нього цукор, додати щіпку солі, жовтки та терту
цедру лимона. Підмішати опару та теплу суміш із молока з вершковим маслом та ромом.
Крок 4
Вмісити в тісто родзинки та 70 г хв далеких “пелюстків”. Накрити серветкою та поставити в тепле місце підходити на 1 год. 30 хв.
Крок 5
Нагріти духовку до 175 °. Тісто вимісити на посипаний борошном поверхні, розкотити в тонкий пласт, нарізати смужками та зробити плетінку. Залишити підходити на 20 хв.
Крок 6
Збити віночком яйце. Плетінку наколоти дерев’яною шпажкою, змастити збитим яйцем і посипати мигдалем, що залишився.
Крок 7
Помістити в духовку та випікати 10 хв. Зменшити температуру духовки до 160° і випікати 1 годину до золотаво-коричневого кольору. Дати трохи охолонути. За бажанням посипати плетінку цукровою пудрою і нарізати скибочками. Смачно і до чаю, і до кави.