Перейти до вмісту
Головна » Солодка плетенка з родзинками

Солодка плетенка з родзинками

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Солодка плетенка з родзинками, мигдалем і тертою цедрою лимона” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 3 години 35 хвилин
    У 1 порції: 290 ккал, 7 г білків,
    12 г жирів, 40 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 24 порції:
    ❯ 2 жмені родзинок
    ❯ 4 ст. л. рому
    ❯ 40 г дріжджів
    ❯ 200 г цукру
    ❯ 1 кг борошна
    ❯ дрібка солі
    ❯ 4 жовтки
    ❯ терта цедра 1 лимона
    ❯ 500 мл молока
    ❯ 200 г вершкового масла
    ❯ 100 г мигдальних “пелюсток” або рубаного мигдалю
    ❯ 1 яйце
    ❯ цукрова пудра

    Покроковий процес приготування плетенки з родзинками

    Крок 1

    Родзинки вимити та замочити в ромі. Для опари дріжджі покришити, змішати з 1 стіл. ложкою цукру, 1 стіл. ложкою борошна та невеликим кількістю теплого молока. Накрити серветкою та залишити підходити на 15 хв.

    Крок 2

    Вершкове масло нарізати невеликими шматочками. Залишилося молоко нагріти та розтопити в ньому вершкове масло. Підмішати ром з-під родзинок

    Крок 3

    Для тіста просіяти в миску борошно і поглибити в центрі. Всипати в нього цукор, додати щіпку солі, жовтки та терту
    цедру лимона. Підмішати опару та теплу суміш із молока з вершковим маслом та ромом.

    Крок 4

    Вмісити в тісто родзинки та 70 г хв далеких “пелюстків”. Накрити серветкою та поставити в тепле місце підходити на 1 год. 30 хв.

    Крок 5

    Нагріти духовку до 175 °. Тісто вимісити на посипаний борошном поверхні, розкотити в тонкий пласт, нарізати смужками та зробити плетінку. Залишити підходити на 20 хв.

    Крок 6

    Збити віночком яйце. Плетінку наколоти дерев’яною шпажкою, змастити збитим яйцем і посипати мигдалем, що залишився.

    Крок 7

    Помістити в духовку та випікати 10 хв. Зменшити температуру духовки до 160° і випікати 1 годину до золотаво-коричневого кольору. Дати трохи охолонути. За бажанням посипати плетінку цукровою пудрою і нарізати скибочками. Смачно і до чаю, і до кави.

    Сьогодні ми дізналися як готується Солодка плетенка з родзинками. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *