Рецепт “Святковий холодець” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Яловича ніжка 1,5 кг
– Свиняча ніжка 400 гр
– Яловича голяшка 2 кг
– Морква 2 шт. (300 гр.)
– Цибуля порей 1 шт. (100 гр.)
– Чорний перець (горошок) 1 ст.л.
– Лавровий лист 3 шт
– Сіль на смак
Для прикрас:
– Зелений горошок
– Морква
– Курине яйце
– Зелень
Покроковий процес приготування святкового холодцю
Крок 1
У велику каструлю складаємо всі ніжки та м’ясо. Заливаємо водою так, щоб накрило все м’ясо. Солимо і ставимо на плиту з відкритою кришкою.
Крок 2
Коли закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму та прибираємо піну. Кладемо порей, морква, селера і цибулини в лушпиння. Прикриваємо кришкою (не повністю) та готуємо 3 години.
Крок 3
Забираємо овочі, додаємо лавровий лист та перець горошком. Чекаємо поки що м’ясо добре розвариться. Приблизно 3 години.
Крок 4
Бульйон проціджуємо через марлю і додаємо рубаний часник. Пробуємо на сіль.
Крок 5
Розбираємо та нарізаємо м’ясо. Добре перемішуємо.
Крок 6
Прикрашаємо форми. Кладемо на дно зелений горошок, моркву, колечко курячого яйця та зелень. Потім викладаємо м’ясо та заливаємо бульйоном. Даємо охолонути та прибираємо в холодильник на ніч.