Перейти до вмісту
Головна » Святковий холодець

Святковий холодець

    Святковий холодець

    Рецепт “Святковий холодець” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    – Яловича ніжка 1,5 кг
    – Свиняча ніжка 400 гр
    – Яловича голяшка 2 кг
    – Морква 2 шт. (300 гр.)
    – Цибуля порей 1 шт. (100 гр.)
    – Чорний перець (горошок) 1 ст.л.
    – Лавровий лист 3 шт
    – Сіль на смак
    Для прикрас:
    – Зелений горошок
    – Морква
    – Курине яйце
    – Зелень

    Покроковий процес приготування святкового холодцю
    Святковий холодець1

    Крок 1

    У велику каструлю складаємо всі ніжки та м’ясо. Заливаємо водою так, щоб накрило все м’ясо. Солимо і ставимо на плиту з відкритою кришкою.

    Святковий холодець2

    Крок 2

    Коли закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму та прибираємо піну. Кладемо порей, морква, селера і цибулини в лушпиння. Прикриваємо кришкою (не повністю) та готуємо 3 години.

    Святковий холодець3

    Крок 3

    Забираємо овочі, додаємо лавровий лист та перець горошком. Чекаємо поки що м’ясо добре розвариться. Приблизно 3 години.

    Святковий холодець4

    Крок 4

    Бульйон проціджуємо через марлю і додаємо рубаний часник. Пробуємо на сіль.

    Святковий холодець5

    Крок 5

    Розбираємо та нарізаємо м’ясо. Добре перемішуємо.

    Святковий холодець6

    Крок 6

    Прикрашаємо форми. Кладемо на дно зелений горошок, моркву, колечко курячого яйця та зелень. Потім викладаємо м’ясо та заливаємо бульйоном. Даємо охолонути та прибираємо в холодильник на ніч.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Святковий холодець. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *