Рецепт “Свинячий ошийок з овочами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 3 години
Інгредієнти
НА 6-8 ПОРЦІЙ:
❯ 1,5 кг свинячого ошийка
❯ 3 зубки часнику
❯ 2 стручки солодкого перцю
❯ 1 стебло цибулі-порею
❯ 100 мл росл. олії
❯ 3 ст. л. меду
❯ 4 помідори
❯ 1/2 стручка гострого перцю
❯ по 2 ст. л. рубаної зелені
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування свинячого ошийка
Крок 1
М’ясо вимити, обсушити, натерти сіллю та перцем. Очищений часник стовкти та натерти їм м’ясо. М’ясо збризкати маслом, накрити харчової плівкою та помістити у холодильник на 30 хв.
Крок 2
Порей та солодкий перець нарізати соломкою та обсмажити на сковороді на 1/2 олії. Дати овочам охолонути.
На м’ясі зробити поперечні надрізи та розкласти по них овочі. У формі накрити м’ясо фольгою.
Крок 3
Духовку нагріти до 220° і запікати м’ясо 1,5 год. Фольгу видалити, м’ясо полити медом та запікати ще 20 хв. Для соусу помідори з гострим перцем подрібнити блендером, додати зелень, посолити та поперчити. Соус подати до м’яса.